jún
12

Heti cikkem/levelem :)

Takács Nórát, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk arcát rengetegen keresik fel, hogy tanácsát kérjék egy-egy szépségápolási kérdésben. Nóra a múlt héten rengeteg hasznos tippet adott, hogyan száműzd a stresszt és a rosszkedvet a mindennapjaidból, ezen a héten pedig elmondja, hogyan válasszuk ki a tökéletes alapozót.

Szia Nóra !

Ági vagyok, 19 éves, és nagyon tetszenek a videóid meg a sminkek. Én abban szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen alapozót használjak. Kissé száraz a bőröm, főleg az orrom környékén és van némi bőrhibám is. Szóval szeretem lealapozni az arcomat, viszont még nem találtam olyan terméket, amivel nagyon elégedett lennék. Esetleg ha tudsz jó márkát vagy fajtát mondani, megköszönném. Jön a nyár, nagyon szépnek kell lennem, ugye megérted?

Szép napot kívánok!
Ági"

Forrás: Thinkstock

Kedves Ági!

Persze, hogy megértem, ezzel mindenki így van. Elárulok egy kis titkot. Mikor modellkedni kezdtem, Larion Oscar sminkmester barátom (akivel most együtt csináljuk a Jónő Teamben az átalakításokat) nagyon sokat segített nekem. Életem első fotózásának első percében ott volt, és mai napig mellettem áll. Kezdő koromban tudta, hogy nem sminkelem magamat túlzottan, így akármikor találkoztunk, mindig hozott nekem egy kis apróságot: szempillaspirált, alapozót, pirosítót, rúzst. Erről a jó szokásáról szerencsére még nem szokott le, így mai napig ő a "sminkdílerem". Legutóbb a New York-i Fahion Weeken sminkelt és onnan is hozott ezt-azt, mondanom sem kell, csupa olyasmit, amit mi itthon még nem is láttunk. Egy szó, mint száz, Oszi mellett nem lehet nem jól informáltnak lenni az épp aktuális trendekről, sminkekről. Ő tanított meg mindenre, tőle tudom, hogyan válasszak magamnak alapozót profi módon. Elmondom, amit tanított:

1. Menj be egy drogériába és szemléld meg a kínálatot. A megfelelő színű alapozót még élőben, a helyszínen is nehéz kiválasztani, nemhogy interneten keresztül, vagy újságból kinézve, szóval ne is próbálkozz, mert nagy valószínűséggel csalódni fogsz.

2. A legszuperebb az, hogyha sminkeletlenül mész be a boltba, mert így közvetlenül az arcodon tudod kipróbálni a színeket. Ha pattanásos a bőröd, akkor azokra tegyél korrektort, de az arcod többi része legyen sminkeletlen. Ha ez teljességgel lehetetlen (mármint, hogy smink, alapozó nélkül lépj ki otthonról), akkor javaslom a csuklód belső felét, illetve a kézfejedet a próbára, de szólok, ott nem teljesen ugyanolyan a bőröd színe, mint az arcodnál. Különösen nyáron nem.

3. Tehát válassz ki pár színt, ami szerinted a leginkább hasonlít az arcbőröd színéhez. Ezekből egy keveset vigyél fel a bőrödre úgy, hogy közben megjegyzed a márkát és annak a számát is. Annak semmi értelme, hogy 10-féle színnel bemázolod a bőrödet, aztán nem tudod, melyik micsoda. Inkább legyen egyszerre csak 4 pici csík, de azoknak tudd az azonosítóját.

4. Ha készen vagy, szépen sétálj ki a boltból. Mondd meg nyugodtan (ha bárki kérdezné), hogy kimész megnézni a színeket természetes fényben is. Ugyanis a benti világítás csak a termékeknek áll jól. Tehát menj ki, és nézd meg a csíkokat vagy a kezeden (ha az arcodon van, akkor legyen nálad tükör). Keresd meg azt a színt, ami a leginkább olyan, mint a bőröd színe, ami szinte nem is látszik. A tökéletes alapozó ugyanis az, amelyik megegyezik a bőröd természetes színével.

Ennyi az egész. Arra azért készülj fel, hogy ez nem kétperces munka. Sok terméket, márkát kell végignézni, meg kell állapítani, hogy az alapozód állaga milyen legyen és mit tudjon: van olyan, ami alig fed, és van, amivel még egy tetoválást is le lehet takarni. A két véglet között pedig elég széles a skála. Ha döntésképtelen vagy, akkor kérdezz meg egy ott dolgozót, a nagyobb drogériákban jól képzett szakeladók segítenek a vásárlóknak. Két dolog van még: a púder és a korrektor. Egy korábbi cikkemben már elmondtam, hogy miért annyira fontos a fixálás, most gyorsan megint megteszem: tehát, ha önmagában csak egy kis alapozót használsz ilyenkor nyáron, az úgy 15 perc alatt átfénylik, fél óra alatt pedig eltűnik, "elcsúszik" majd az arcodról. Úgy viselkedik majd, mint egy krém. Ezért kell a púder, aminek a szemcséi szépen megtapasztják a krémes alapozót, így aztán semmi sem fog sehová csúszni és nem fog csillogni a homlokod sem. A púder színe legyen egy árnyalattal világosabb, mint az alapozód színe. Ugyanis ha a púdered olyan színű, mint az alapozód, akkor a hatás meglehetősen fakó lesz. Ha viszont a púder picit világosabb, az arcod azonnal üdén fog ragyogni! Másik dolog: korrektor. A korrektorra akkor van szükség, ha egy csúnya pattit akarunk elfedni, vagy valamilyen bőrhibát. Ha pattanást palástolnál, akkor használj olyan színt, mint az arcbőröd színe (vagyis olyat, mint az alapozód), viszont ha a szemed alatti sötét karikát akarod eltüntetni, akkor viszont legyen egy árnyalattal világosabb a korrektor színe is (vagyis olyan, mint a púdered színe). Ennyi.

Egyébként alapozó vásárlásakor ajánlom, hogy amint megvan a tökéletes márka és szín (és a pénztárcád engedi), rögtön vásárolj kettő terméket: egy sötétebbet és egy világosabbat. Ugyanis itt a nyár, ilyenkor lehet használni a sötétebb színt, ahogy kopik majd a barnaság, úgy adhatsz hozzá mindig egy kicsit világosabb színt, míg végül október környékén már teljesen át tudsz majd térni a világosabb alapozóra. Persze, csak ha nem manipulálod mesterségesen a színedet évközben, de ez már más téma.

Remélem, tudtam neked segíteni, Ági, sok sikert! Kívánom, hogy nagyon szép nyarad legyen!

Szeretettel:
Nóra

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hogyanlegyekjono.blog.hu/api/trackback/id/tr845575525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása