nov
3

Az évszakváltás mindig tökéletes időzítés a stílusváltáshoz. Persze butaság hanyatt-homlok a trendek után futni, azért mutatjuk most meg az őszi-téli szezon legkedveltebb frizuráit, hogy inspirálódj!


 

Szerencsénk van, hiszen több stílus közül is válogathatunk, kipróbálhatunk eddig ismeretlen fazonokat, de akár a saját ízlésünk szerint is viselhetjük a kifutók fodrászai által kreált frizurákat. Ami a legfontosabb: a több szezon óta tartó rövid haj hegemónia idén ősszel végképp megdől.

Androgün

Nem meglepő, hogy a férfias ruhák után már a férfias hajviselet is bekúszott a kifutóra. Ezzel a markáns frizurával tökéletesen hangsúlyozhatjuk az arcunkat, persze csak akkor, ha van hozzá bátorságunk. Ez a frizura minden hajhosszból elkészíthető, csupán az a lényeg, hogy kellően oldalra eső választékot húzzunk, majd szigorúan vaxoljuk le a tincseket. Hajunk többi részét fogjuk szoros lófarokba. Ha rövid frizuránk van, a tincseket egyszerűen csak fésüljük a fülünk mögé. 

Volumen

Úgy tűnik, az agyonvasalt hajak ideje végleg lejárt, újból a dús, tupírozott frizuráké a főszerep. Mindenféle hajtípusból készíthetünk megnövelt volumenű frizurát, csak a kellékeken múlik, milyen lesz. Hajmosás után használj hajhabot, majd előre hajtott fejjel szárítsd át a tincseket. Ha elkészültél, fejtetődön tupírozz fel néhány tincset, és enyhén fésüld le őket, vagy hátul néhány hullámcsat segítségével tűzd fel a hosszabb szálakat. Nem az a fontos, hogy tökéletes kontyot készíts, inkább a kellemesen összeszedetlen és kócos összhatás a cél.

Retro

Az elfeledett diszkókirálynő séró a szezon egyik irányadó trendje. Szerencsénkre az elkészítése nem túl bonyolult, feltéve, ha ügyesen bánunk a körkefével. Ennek a frizurának is a hajhab az alapja, sőt, itt semmiképp sem szabad spórolni a formázóval, majd jöhet a körkefés szárítás. Kevésbé gyakorlottaknak meleg hajcsavarókat javaslunk. Fontos, hogy nagy loknikat készíts, amik puhán keretezik az arcod, így igazán nőies leszel. Végezetül érdemes Farrah Fawcett módjára kifelé szárítani a frufrudat, majd némi lakkal fixálni a művet.

Szélfútta

Ez a trend bizonyára azoknak kedvez, akik a fentiek olvasása során végig azt gondolták: én biztosan nem kelek egy órával hamarabb, csak hogy trendi legyen a frizurám. Nos, van egy jó hírünk: a szélfútta frizura több ízben is megjelent a kifutón. Sajnos csak vállig vagy az alá érő hajból készíthető el, ugyanis ennél a hossznál már kiküszöbölhető a szalmakazal-effektus (bár ez is divat, mint azt már bemutattuk). Semmi más dolgod nincs, mint lazán az ujjaiddal megszárítani a hajad, néhány tincset akár felcsavarhatsz az ujjadra szárítás közben. Ennél a fazonnál nagyon fontos, hogy a hajad egészséges legyen, mert a hajfényspray azért nem az igazi.



Takács Nóra modell, az OzoneNetwork csatorna időjósa az őszi frizurákról:

Sosem voltam az a Sámson típus, aki a hajában hordja a csáberőt. Nincsenek dús tincseim, és a hajszobrászok sem tartanak a múzsájuknak. Az én hajam vékony szálú, vállig ér és világosbarna, mióta az eszemet tudom. Festeni sosem engedtem, ezért jó pár modell munkának búcsút inthettem, de nem bántam meg. Hiszek a természetességben. Ezért akadt meg a szemem egyből ezen a "szélfútta" hajviseleten. Szép, szép, nekem is nagyon tetszik, de muszáj lerántanom a leplet! Ezeket a "természet lánya" hajakat ugyanannyi (ha nem több) ideig készítik a fodrászok a színfalak mögött, mint bármely más, "megcsinált" frizurát. Nem szabad mindent elhinni! Egyszer szerepeltem Franciaországban egy fodrász szalon óriásplakátján: a hajam csillog-villog, hosszú és gyönyörű! Kár, hogy póthaj az egész. Tényleg nem szabad mindent elhinni! A minap viszont vettem egy szuper hajmaszkot elég borsos összegért. Már kétszer használtam, és most várom a csodát. Kit tudja, hátha ez kivétel, és tényleg bejön...

Takács Nóra jelenleg az OzoneNetwork  időjósa. Mielőtt a csatornához került, 6 évig dolgozott a nemzetközi divatvilágban modellként. Számos magazinban jelentek meg képei. Itthon több reklámban is láthattuk, Ázsiában Motorola kampányban szerepelt, Európában megannyi smink- és hajkampányban vett részt, pl. Armani, L'Oreal, Maybelline. Hónapokig élt különböző kultúrákban, részese volt a nemzetközi divatéletnek. Többek között Párizs, Milánó, Madrid és Szöul kifutóin szerepelt, így első kézből tájékozódott a trendek alakulásáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://hogyanlegyekjono.blog.hu/api/trackback/id/tr225372329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása