máj
23

Legendák a levegőben címmel egész napos repülőnapot rendeztek a dunakeszi repülőtéren szombaton. A repülőnapon több igazi ritkaság is megjelent, például a legkorábbi magyar vitorlázó repülőgép pontos mása.

Az évszázados magyar repülés ünnepére rendezett eseményre kilátogató közönség ritkán látható légiparádéban gyönyörködhetett. A nyarat idéző meleg napon óvatos becslések alapján is több mint négyezren látogattak ki az eseményre.

A vendégek nagy örömére rengeteg légi járművet állítottak ki, amelyeket az érdeklődők közelről is megcsodálhattak. A legnagyobb érdeklődést az oldtimerek keltették, amelyeket talán csak a repülés hőskoráról készített filmekben láthatunk. Közülük a legrégebbi egy 1910-es gép másolata volt, amelyet építője, Révy László, a korabeli tervek alapján rekonstruált.

A délelőtti programban Nádas Tamás és Veres Zoltán Európa-bajnokok műrepülőbemutatót tartottak, majd repülőgépről és helikopterről történő kupolaugrásokat láthattak az érdeklődők. A műsor kellemes színfoltja volt még, amikor Tóth Ferenc vitorlázóműrepülő-világbajnok motoros sárkányrepülővel egy százméteres kígyót vontatva cikázott a repülőtér légterében. Kuriózumnak számított Mészárovics György 67 éves ejtőernyős szereplése, aki Magyarországon a legtöbb ejtőernyős ugrást hajtotta végre, szám szerint több mint tizenhétezret.

A délutáni programban az érdeklődők az ejtőernyősök többfordulós célbaugró-versenyét tekinthették meg, amely műfaját illetően a legnehezebbnek számít, hiszen a cél középpontja mindössze egy tízforintos nagyságának felel meg. A Honvédség MI-17-es típusú helikoptere is a levegőbe emelkedett, és ezúttal egy légi deszantos bemutatóval szórakoztatták a nézőket.

A bejegyzés trackback címe:

https://hogyanlegyekjono.blog.hu/api/trackback/id/tr435367149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása