aug
30

Hazudnánk, ha azt állítanánk, hogy nem vérzik a szívünk a nyár elmúlása miatt, de már ki is találtuk, hogy mi az, amivel feldobhatjuk enyhén letargikus hangulatunkat: átböngésszük az idei év őszi sminktrendjeit. Jól hangzik, ugye?

A hónapokon át tartó napvédő, színezett ajakápoló és maximum némi szempillaspirál hármasából kilépve valóban elkezdhetünk játszani a színekkel és a textúrákkal. Idén ősszel ehhez hatalmas teret kapunk, hisz megannyi irányadó vonulat közül válogathatunk.

Ősszel nemcsak a bőrápoló termékeinket, de a fürdőszobában lévő kencéinket is érdemes szelektálni: a napvédőre ezentúl már nincs szükség, helyét nyugodtan feltölthetjük a hónapokig mellőzött szemhéjpúderekkel és rúzsokkal. Hamarosan már nem kell azon feszkóznunk, hogy a nagy műgonddal elkészült sminkünk lecsorog az arcunkról, hisz a reggelek egyre csípősebbek lesznek, a napsugarak ereje pedig szép lassan alábbhagy. Itt az ideje hát, hogy a következő évszak sminktrendjei közül szemezgessünk.

Lecsókolt száj

A szigorú, mérnöki pontossággal felvitt rúzs helyett idén ősszel a hektikusan pingált száj dívik majd. Természetesen mi ennek csak örülünk, hisz a rúzsecsetet az ujjainkra cserélhetjük: középső ujjunkkal vigyünk fel némi rúzst, majd ütögessük az ajkainkba. Persze a művelet előtt használjunk ajakápolót, mert a kicserepesedett szájba ragadt rúzs idén sem lesz divat. A színek terén maradjunk a természetességnél: málna, burgundi, meggy - olyan színt válasszunk, mely úgy mutat az ajkainkon, mintha csak egy pohár vörösbort ittunk volna.


Kócos, dús szemöldök


Felesleges tovább aggódni amiatt, hogy a szemöldökünkben nincs-e oda nem illő szál. A szemöldök drasztikus ritkításával ideje felhagyni, helyette engedjük, hogy a forma természetes valójában bontakozzon ki. Senki sem mondja azt, hogy növesszük össze a szemöldökünket, de semmiképp se ritkítsuk túl! Ha már elértük az adottságainkhoz képest legerősebb volument, sminkeléskor egy kiszáradt szempillaspirál keféjével fésüljük felfelé a szálakat. Vagány és szeleburdi lesz az összhatás. Akinek nem adatott meg a dús szemöldök, használjon a természetes színhez leginkább passzoló púdert, mellyel  - a ceruzával ellentétben - jóval természetesebb kiemelést érhetünk el.

Natúr arcbőr

A túlsminkelt arc helyett válaszuk inkább a természetességet. Az alapozóból ne válasszunk túlságosan matt típust, púderünket is csak a kényes területeken használjuk az alapozó fixálására. Lehet, hogy egy könnyed textúrájú alapozóval nem fedjük el a hibákat, de láttatni engedjük az arcbőr természetes színét és ragyogását. Mivel a hangsúly a naturalizmuson van, a pirosító használatával se essünk túlzásba, sőt helyette inkább használjunk a bőrszínünktől egy tónussal sötétebb púdert az arccsont kiemelésére. Ezzel szinte láthatatlanul kidomboríthatjuk az arc előnyös részeit, mégsem lesz maszkszerű a látvány.

Színpompás füstös szem

A klasszikus fekete szemceruzával és szemhéjpúderrel készült füstös szem helyett idén ősszel dolgozzunk izgalmasabb színekkel: olíva, metálkék, bronz, levendula. Ezekkel a színekkel és persze a megfelelő árnyékolással ugyanúgy kiemelhetjük a szemet, de a smink végeztével ne használjunk szempillaspirált. A színek diszkréten hangsúlyozzák a szemeket, amit a spirál használatával csak felrúgnánk. Az igazán bátrak a nemesfémek irányába is elindulhatnak, és metálos füstös szemet készíthetnek maguknak, amit persze célszerű inkább csak partisminkként viselni.

Hamarosan indul a New York-i Divathét, a divatvilág legnagyobb és legrangosabb eseménye. Az aktuális trendeket Larion Oscar sminkmester és Takács Nóra mutatják be nektek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hogyanlegyekjono.blog.hu/api/trackback/id/tr715367189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása