feb
2

A hét törpéből én biztos Szundi lennék. Képes vagyok aludni fényben, hangzavarban, délelőtt, délután, de semmit sem szeretek jobban, mint a nagy pihentető éjszakai alvást! Főleg akkor, ha elég időm van alaposan felkészülni rá.

  Imádom a rituálét: habfürdőzök egy hatalmasat, utána talpig bekenem magam kényeztető krémekkel, majd bebújok a pihe-puha, frissen mosott ágyneműs, kényelmes ágyamba és alszom egy nagyot. Nincsenek rossz gondolatok a fejemben, nem rágódok a másnapi teendőimen, az aznapi hibás döntéseimen, csak elhelyezkedek és álomba merülök percek alatt. Hmm... Aztán reggel nyújtózás, ébredés, madárfütty meg miegymás. No, kérem szépen. Így kéne ennek lennie minden nap. Ez azonban sajnos csak nagyon ritkán jön össze. Valami mindig hibádzik. Ahogy mondtam, aludni nagyon tudok, de a körítést néha lecsalom. Gyorsan megtisztítom az arcomat, letusolok és bedőlök az ágyba. Persze, ha fáradt az ember ez sem rossz, de nem az igazi.

Éjszaka ugyanis nem csupán alszunk, hanem az egész lényünk felfrissül. Regenerálódunk, feltöltődünk és ami most számunkra a legfontosabb: szépülünk. Egy kis odafigyeléssel pedig maximalizálhatjuk ezt a természetes szépülést. Nem feltétlenül kell drága kencékre gondolni, vagy nagy mutatványokra. Elég egy-két egyszerű fortély egy kis alvással kombinálva, és másnap máris sokkal szebben ébredünk. Kezdjük az alapokkal, ezek nélkül ugyanis nincs is miről beszélnünk:

1. Ne várjuk el a bőrünktől, hogy makulátlan legyen, ha nem tisztítjuk megfelelően. A megfelelő alatt azt értem, hogy eltünteted a bőrödről az alapozót és minden rárakódott szennyeződést. Erre a legkíméletesebb módszer az arctej. Legalábbis én ezt szeretem a legjobban. A szemkörnyék más tészta, oda még kíméletesebb lemosó kell. Ha agyon nyúzzuk azt a szegény, vékony bőrt a szemünk körül, ne csodálkozzunk, ha ráncosodunk! Első aranyszabály: tisztítsd meg a bőrödet lefekvés előtt! Mindig. Nincs kifogás. Ez a szépség alapja.

2. Igyál elég vizet! 2-3 litert naponta. Ha elég volt a vízből, egyél gyümölcsöt (egy narancsban például közel 1 dl lé van), leveseket, vagy igyál teát. Mindegyik jó. Modellként sokszor csak úgy állhattam fényképezőgép elé, ha iziben lehúztam pár pohár vizet. Ugyanis sokkal erősebbek a szem alatti karikák, ha ki vagy száradva. Második aranyszabály: sose várd meg, hogy szomjas legyél!

3. Aludj okosan és eleget! 6-9 óra között mozog az ember napi alvásigénye. Ki-ki válasszon kedvére, én a 9 órát kérném, ha lehet. Ahhoz, hogy kipihenten ébredj, nem mindegy, mikor nyitod ki a szemed. Én évek óta az általam csak "másfélórásnak" nevezett módszer szerint alszom. Nem szeretnék a szükségesnél nagyobb tudományos kitérőt tenni, ezért csak röviden: az alvás szabályosan ismétlődő, másfél órás szakaszokból áll.  Ezért jobban jársz, ha például 6 órát alszol 6 és fél helyett (6 óra=4 szakasz). 6 óra alvás után magadtól, ügyesen, frissen fel tudsz ébredni, míg például 6 és félnél már neccesebb a helyzet. Harmadik aranyszabály: aludj 6 órát vagy 7 és felet, vagy 9-et!

Ha ezeket az alapkövetelményeket betartjuk, máris rengeteget segíthetünk magunkon, és szinte semmibe sem került. A bőrünk egészségesebb lesz, kisimul és ezt a környezetünk is észre fogja venni. Ezek után pedig már csak hab a tortán, vagy mondjuk úgy pakolás az arcon a most következő videó!

Élesztős-mézes arcpakolás:


 

Ahhoz, hogy szép legyél, igenis tenned kell: aludj, igyál elég vizet és tisztítsd megfelelően a bőröd! Ennyi. Ez váljon a mindennapi rutinod részévé, és akkor se térj le a helyes útról, ha elgörbül az estéd. Nincsenek kifogások. Ez a szépség 1x1. Szép álmokat!

A bejegyzés trackback címe:

https://hogyanlegyekjono.blog.hu/api/trackback/id/tr13462857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása