júl
19
SIKK: Tegnap gombás rizottót ettem. Ennek kapcsán ma pár szót szólnék a gombákról, ezekről a különleges élőlényekről amik se nem állatok se nem növények. Hanem gombák, értitek? Az ehető gombák 90 % vizet, 2-6 % szénhidrátot és csak nagyon kevés zsírt tartalmaznak, így tehát hasznosak elhízás ellen. Található bennük egy rakat B- és D-vitamin ill ásványi anyag. Egyes gombák jelentős vérnyomáscsökkentő hatással bírnak, míg mások a vércukorszintet képesek csökkenteni, sőt új kutatások szerint a daganatos betegségek kezelésében is hasznosak! Ráadásul finomak is - már aki szereti az ízüket. Én nem annyira, de néha nem árt pár falat…Ti, hogy vagytok vele?
Fénykép: SIKK: Tegnap gombás rizottót ettem. Ennek kapcsán ma pár szót szólnék a gombákról, ezekről a különleges élőlényekről amik se nem állatok se nem növények. Hanem gombák, értitek?  Az ehető gombák 90 % vizet, 2-6 % szénhidrátot és csak nagyon kevés zsírt tartalmaznak, így tehát hasznosak elhízás ellen. Található bennük egy rakat B- és D-vitamin ill ásványi anyag. Egyes gombák jelentős vérnyomáscsökkentő hatással bírnak, míg mások a vércukorszintet képesek csökkenteni, sőt új kutatások szerint a daganatos betegségek kezelésében is hasznosak! Ráadásul finomak is - már aki szereti az ízüket. Én nem annyira, de néha nem árt pár falat…Ti, hogy vagytok vele?

A bejegyzés trackback címe:

https://hogyanlegyekjono.blog.hu/api/trackback/id/tr405369018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása